Sayur Pucuk Geti

Lama tak makan sayur geti...ada yang panggil sayur turi...kebetulan pergi pasar tani dan ternampak sayur nih..mmm..nampak sedaplah pulak..terus beli seikat..rm1..berlambak-lambak..terkejut saya bila budak tu bagitau rm1..hehhe..sebabnya pernah beli di pasar seksyen 16 rm 2 sikit je pun..dapatla dalam 7-8 simpul..masa tu dah fikir, boleh tahan jugak regenya..jawabnya kena tanam sendiri la belakang rumah..hahahah...tapi nih dah murah nih tak yah tanam le kot yekkk..p je lah pasar tani stadium shah alam tu..dekat je pun dengan rumah..
nak amikkkk..selambak..
pastu sila simpul camni yaaa...
Cara masak saya adalah berdasarkan resepi warisan mak turun temurun..memang mabeles...

Bahan:
Pucuk geti (disimpul)
Santan pekat (1 cawan)
Santan cair (1 cawan)
Udang basah
Garam
Bawang (dihiris)
Cili merah (belah dua)

Cara:
Masuk semua bahan kecuali santan pekat. Bila dah agak mendidih, masukkan santan pekat. Biar seketika. Tutup api dan sedia dihidang. Makan dengan nasi panas-panas...sedapppp..



Comments

Popular posts from this blog

musim cempedak..

tips nak buat dapur ..